Gordijnen van GordijnenBaas

Gordijnen zijn de sfeermakers in je interieur. De stappen om de juiste sfeer neer te zetten zijn eenvoudig. De keuzes daarentegen zijn oneindig. Onze AdviesBazen begeleiden je graag in dit proces.

Stap 1 – Kies de soort

In-between gordijnen

In-between gordijnen, ook wel bekend als vitrage of glasgordijnen laten natuurlijk licht door en geven toch privacy. Met de (semi-) transparante stoffen is het mogelijk om de gordijnen de hele dag gesloten te houden, maar toch lichtinval te creëren. Vaak worden deze gordijnen gebruikt in combinatie met verduisterende gordijnen.

Overgordijnen

Sommige stoffen zijn door middel van de weving of coating verduisterend. Bij andere stoffen is het mogelijk om de overgordijnen te voeren met een verduisterende stof. Overgordijnen zijn perfect in combinatie met elk type raamdecoratie. Zo kun je je overgordijnen hierop afstemmen door te kiezen voor een bijpassende óf juist een contrasterende kleur. 

Verduisterende gordijnen

De voering van gordijnen zorgt naast het blokken van ongewenst licht, voor isolatie van warmte en geluid. Dit kan zorgen voor een betere akoestiek in je woning.

Versus gordijnen

Door het 2-in-1 wavegordijn ervaar je het beste van twee werelden. Samen te stellen door een van de 70 Versus geschikte, kamerhoge in-between stoffen te kiezen. 

Stap 2 – Kies de plooi

Een belangrijk detail waar je misschien niet meteen bij stil staat, maar wel van grote invloed kan zijn, is de gordijnplooi. De plooi dient altijd vooraf te worden bepaald, omdat de hoeveelheid stof hier vanaf hangt. 

Enkele plooi

De enkele plooi is de meest voorkomende plooi en wordt vaak gebruikt bij zware en verduisterende gordijnen. Hij heeft namelijk geen extra stof nodig en is daarom voordeliger. 

Dubbele plooi

De dubbele plooi wordt ook wel de vlinder plooi genoemd. Hij wordt veel gebruikt bij in-betweens of gordijnen van een soepele stof. Een dubbele plooi is namelijk niet erg geschikt voor gordijnen van een dikkere stof. Door te kiezen voor deze gordijnplooi, valt het gordijn wat ruimer, waardoor het royaler oogt. Ook bij dit type gordijn is vaak meer stof nodig. 

Driedubbele plooi

Zodra je kiest voor een driedubbele plooi, dient je gordijnstof soepel te zijn. Dit is namelijk een bijzonder overvloedige plooi en gebruikt dus ook veel meer stof dan ieder ander type plooi. De gordijnen vallen door deze plooi uiterst royaal. 

Wave-plooi

De wave plooi is geschikt voor elk gordijn, of het nu gaat om soepel vallende of dik gevoerde gordijnen. Vandaar dat dit type plooi een favoriet onder onze GordijnenBazen is! Door de wave-plooi ontstaan er mooie diepe golven. De plooi wordt onder de rails gehangen, hiervoor is een aparte bevestiging nodig. De plooi komt het beste tot zijn recht bij kamerhoge gordijnen.

Liever geen plooien? Je kunt natuurlijk ook kiezen voor gordijn- of zeilringen. De kleur hiervan kun je afstemmen op de rest van het interieur. Gordijnen die met ringen zijn bevestigd, vallen altijd in vrij soepele plooien ongeacht de stof. 

Heb jij een vraag over gordijnen?
Ik heb een vraag formulier
Waarom kiezen voor gordijnen?
  • Makkelijk te combineren met andere raamdecoratie;
  • Keuze uit meer dan 2500 verschillende stoffen;
  • Passend bij ieder interieur;
  • Zowel elektrisch als handmatig te bedienen

Stap 3 – Kies de afwerking

De meest voorkomende manier om een gordijn op te hangen, is de gordijnrails. Dit wordt strak tegen het plafond bevestigd, zodat het niet opvalt. Een gordijnroede daarentegen, is veel opvallender.

Een gordijnrails en/of -roede kan ook in bochten worden geplaatst. Wij meten alles in, maken de gordijnen en het ophangsysteem op maat en zorgen ervoor dat alles netjes in uw interieur wordt gemonteerd!

Wil je meer weten over de mogelijkheden en opties? Plan dan een afspraak in met een van onze AdviesBazen in het Experience Center. 
Voorbeelden van ons werk